Eerste verhaaltje vanuit Zambia
Hallo allemaal!
Na een hele lange maar goed verlopen vlucht ben ik vandaag rond 15u aangekomen in het guesthouse. Ik heb hier een kamer met een eigen douche en toilet. Erg mooi. Ik heb de andere vrijwilligers al ontmoet, 5 nederlanders en 2 belgen. De meeste hebben hun eigen laptop bij zich, wel jammer dat ik niet heb, maar ik kan waarschijnlijk ook wel internet krijgen op mijn telefoon.
Morgenochtend wordt ik opgehaald door Rebeccah (1 van de eigenaren van de organisatie) enneemt ze me meenaar livingstone om daar en rondleiding te geven en er iets meer over te vertellen. Ik zal dinsdag beginnen met het werk in het weeshuis. Ik hoorde al van Loes (1 van de vrijwilligers) dat zij en een andere vrijwilliger weggegaan zijn bij het weeshuis waar ik naar toe ga, omdat daar alles al goed loopt en je niks meer toe kan voegen, terwijl dat juist het doel is van vrijwilligerswerk. Ik hoop dat het toch leuk wordt en dat ze zo niet iets anders leuks voor me hebben.
Ik ben inmiddels doordat ik niet kon slapen in het vliegtuig al 48 uur wakker, dus het verhalen typen gaat niet zo heel makkelijk meer. Ik zal proberen van de week een goed en wat langer verhaal te schrijven. We gaan nu eten dus ik ga nu stoppen met schrijven.
xxxxx Sophie
Hoi Sophie,
Hardstike goed dat je toch al wat geschreven hebt, ondanks de vermoeiende reis.
Geniet morgen van door rondleiding door Livingstone en ik hoop dat je snel je draai zult vinden.
Tot gauw en slaap heel lekker voor straks.
dikke kus
ps: ik stuur alles door naar Danielle zodat ze ook op de hoogte is, xxx
Dank lieverd, fijn dat je al iets liet horen,hoe moe je ook
was ,ook kregen we al een uitgebreid verslag van moeder
Nathalie.Wat dat betreft hebben we het wel veel plezieriger als we verre reizen maken. Dat was wel anders in onze Canadese tijd. Heel fijn dat je zulke aardige gastouders hebt. Knuffel en liefs van oma
Hi sophie,
Vond het jammer dat ik donderdag niet op de borrel kon zijn. maar kan je voorlopig goed volgen want ik zit toch thuis. klinkt allemaal goed wat ik gelezen heb. vandaag dinsdag dus begin je in het weeshuis. ik hoop dat het een leuke eerste dag was.
Tot mails liefs Eline xxx
hee lieve sophie,
sorry dat ik nog niks van me heb laten horen! maar ik heb al van papa en mama gehoord dat je het heel erg naar je zin hebt daar.., ik mis je heeeel erg maar ik spreek je binnenkort wel weer! nog heeeel veel plezier daar
xxxxx Claire
heee soof,
ik heb van papa en mama gehoord dat je het leuk hebt en daar ben ik heel blij om hihi. we moeten snel een keer skypen! ik ben echt benieuwd naar al je verhalen, dus zet ze er zo snel mogelijk op! het lijkt me wel vreemd hoor om opeens 2 maanden in een totaal andere cultuur te leven. ik mis je heel erg, maar we houden veel contact! nog heel veel plezier daar en geniet ervan xxxxx Lisa
Wauw sophie. mooie foto's. en wat heb je een goeie plek voor jezelf. kus
Ha Sophie,
Wat vind ik je een stoer "wijf" dat jedit bent gaan doen! Wat een ervaring om mee te maken. Wat heb je een luxe hut vergeleken met de bevolking en ik zag dat je al een vriend gevonden hebt die op je muur zat (Bbbrrrr)
Wij hopen dat het een geweldige tijd voor je wordt daar in Livingstone en we blijven je volgen. Dikke kus Luyando (is een mooie naam voor je!)
Peter, Neel, Floor & Jonas
hallo Luyando, (wat een leuke naam )
Heb net een uitgebreid verslag van mama gelezen over jouw ervaringen daar, Begrijp dat je het erg naar je zin hebt ook al loopt niet alles volgens plan. Leuk dat je zo'n goed contact hebt met jouw naamgenoot Sofie (n belg, hoe kan t ook anders) Ben erg benieuwd naar je avonturen dit weekendm hoop dat je voigende week wat meer tijd hebt om te schrijven, anders horen we het wel weer van mama. Knuffel en dikke kus, mémé
lieve Sophie ( Luyando).
Lang geleden (ongeveer 10 jaar) dat we elkaar ontmoetten. Ik ben de zuster van mémé en woon in België. Ik lees je avonturen voor een week en ik vind het spannend, ik bewonder je moed omdat je zo ver weg van je familie gaat op jouw leeftijd. Zorg goed voor jezelf en geniet van je reis. (Sorry voor mijn slechte nederlands) . Dikke kus.
Zo wat een luxe daar de douche en toillet nooit eerder gezien in Africa buiten een hotel natuurlijk. ben je al bij de watervallen geweest grandioos zeker, Hoe was het in Botswana probeer lekker zo veel mogelijk te gaan kijken OVERAL....... Super Valt het je mee te zien hoe de mensen in "de hutjes"leven wel wat anders als hier he mag je wel zeggen Nou hou me op de hoogte hoe je het ervaart Er is een kleine Leo geboren bij Abbe en Elena
Sophie,
Alles goed in Afrika? Ik las op FB dat meme heeft zitten skypen met je. Leuk! Ik heb ook skype maar lang niet gebruikt. Moet ik weer even uit zoeken hoe dat werkt.
Maar niet teveel skypen want zo komt er niets op deze site terecht ;)
Nog steeds naar je zin? Heb je daar ook paaseieren gezocht......geintje!
Hier alles oké. Hoewel mijn rug nog niet doet wat ik wil. Heb laatst een spannende rit in de ambulance gehad. Not. Maar deze week hoor ik meer over de rug (hernia) Zal blij zijn om weer van de medicijnen af te zijn.
Hou je ons op de hoogte van je avonturen. Wil graag wat lezen over Botswana!!
kus Eline
Dat was een verrassing dat telefoontje van jou tijdens onze korte wandeling bij het oude zwembad van S'heim op Paasmiddag. Zeg maar, de dag dat je volgens je moeder in een kano op de Zambesie aan het spelevaren was! In m'n gedachten zag ik in het oude zwembad een krokodil en een nijlpaard langszwemmen! Daar heb je in de Zambesie natuurlijk geen last van. Lfs/groetjes/x
Hi,Sophie! Heb de klasfoto (van jou tussen Nora,Peggy en Sam in, met staande leraar Frank) nu even als bureaubladachtergrond in gebruik. Zo sta ik elke dag even bij je stil! Dank voor alle recente foto's! Wat moeten ouders per kind aan schoolgeld betalen? Zeg die oudere broer Craston maar zijn handen en en takken thuis te houden! Overigens een interessante observatie van je over zijn zusje M. Wat een natuurgeweld,die Victoriawaterval. Was je ook niet bij de Niagaraval toen je nog heel klein was? Wens je nog veel fijne dagen!
Groetjes/X